ZINAIDA GRECEANII: TREBUIE SA FACEM TOTUL PENTRU A PASTRA SCOLILE DIN MEDIUL RURAL

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a organizat tradiționala audiere a cetățenilor. Ea a discutat cu 10 vizitatori din diferite zone ale țării : Chișinău, Budești, Cantemir, Drochia, Edineț, etc.

”Oamenii se adresează cu diverse probleme, inclusiv cele legate de poziția cetățenilor noștri care lucrează în Rusia. Desigur, noi încercăm să-i ajutăm în toate cazurile, implicăm avocații noștri și alți specialiști. Este încurajator faptul că oamenii vin nu doar cu plîngeri și probleme, dar, și cu propuneri, și inițiative sociale”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a subliniat problema păstrării școlilor din mediul rural, care a fost discutată astăzi în timpul audierii cetățenilor. În special, au discutat despre situația școlii cu predare în limba bulgară din satul Stoianovca, raionul Cantemir.

”Sătenii ne roagă să contribuim la apărarea școlii, pe care autoritățile intenționează să o închidă cu începere din 1 septembrie. Administrația întreprinde toate măsurile pentru menținerea instituției de învățămînt. Școala a atras investiții suplimentare și a cîștigat un grant pentru încălzire.”.

Noi considerăm că, de școlile din mediul rural depinde dezvoltarea localităților. Școala – este un simbol al continuității vieții, un simbol al dezvoltării satului. Trebuie să facem totul pentru a păstra școlile din mediul rural.

Sursa: socialistii.md