ZINAIDA GRECEANII: SOCIALISTII SINT PREGATITI SA PARTICIPE ACTIV LA CAMPANIA ELECTORALA

Conducerea PSRM a organizat pe 10 ianuarie o conferință de presă în cadrul căreia s-a abordat subiectul privind nivelul de pregătire al partidului pentru campania electorală. În special, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a reamintit că la 10 decembrie a început perioada electorală a alegerilor parlamentare, care vor avea loc la 24 februarie 2019. În data de 26 decembrie, PSRM a desemnat candidații la funcția de deputat atît în circumscripția națională, cît și în toate cele 51 de circumscripții uninominale. Pînă în prezent, au fost prezentate pentru înregistrare listele de subscripție cu .46 de candidați, fiind colectate peste 35000 de semnături.

„Echipa PSRM este pregătită pentru a participa activ la campania electorală, care va începe pe 25 ianuarie curent. Bineînțeles, dorim ca aceste alegeri să fie corecte și să fie reflectate echidistant de către instituțiile mass-media, iar toate partidele să respecte Codul de Conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la alegerile Parlamentare din 24 februarie 2019, precum și Declarația de Conduită privind condițiile și modul de susținere a campaniei electorale propuse de Comisia Electorală Centrală, pe care am semnat-o și noi. Acest lucru este foarte important”, a remarcat Zinaida Greceanîi.

Greceanîi a mai spus că Partidul Socialiștilor se pregătește să desemneze proprii reprezentanți în toate secțiile de votare. Ei vor monitoriza procesul de votare din ziua alegerilor. Mai mult decît atît, socialiștii informează în mod activ cetățenii despre viitoarea campanie electorală în cadrul Zilelor de informare politică care au loc periodic. Partidul Socialiștilor își propune să informeze săptămînal mass-media și publicul cu privire la acțiunile ulterioare.

Reamintim că următoarele alegeri parlamentare se vor desfășura în Republica Moldova la 24 februarie 2019. Ele se vor desfășura pentru prima dată conform sistemului electoral mixt.

Sursa: aif.md