ZINAIDA GRECEANII: SINT DECIZII RUSINOASE SI DEGRADANTE, CARE COMPROMIT IMAGINEA INSTITUTIEI PARLAMENTARE IN OCHII CETATENILOR TARII SI A COMUNITATII INTERNATIONALE

Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi de Ziua mondială a parlamentarismului:

„Acum 31 de ani a fost înființată Uniunea Interparlamentară – cea mai veche organizație internațională a Parlamentelor. De atunci, anual, pe 30 iunie este marcată Ziua internațională a parlamentarismului. Felicit colegii deputați cu acest prilej care ne vizează direct, Legislativul Republicii Moldova fiind parte a acestei organizații mondiale onorabile.

Ziua parlamentarismului este o ocazie să evaluăm odată în plus acțiunile pe care le întreprindem în serviciul cetățenilor. Sînt nevoită să constat că eforturile de a iniția și adopta sute de legi și hotărîri importante pentru oameni, mai ales în această situație critică, sînt zădărnicite de traseismul politic al unor deputați care s-au manifestat în cel mai cinic mod inclusiv astăzi, de Ziua mondială a parlamentarismului. Sînt decizii rușinoase și degradante, care compromit imaginea instituției parlamentare în ochii cetățenilor țării și a comunității internaționale. Nu au nicio șansă de a-și recăpăta reputația acei deputați care se lansează în procese de corupere politică și, din păcate, rămîn tot mai puține șanse pentru a restabili deplina încredere a oamenilor față de toată instituția parlamentară.

În situația creată, majoritatea parlamentară va căuta noi soluții pentru a evita discreditarea definitivă a funcției de deputat și, cel mai important, pentru a ajuta statul și cetățenii să evite catastrofele, să înfrunte pericolele și să mențină un regim de viață și activitate normal”, se arată în mesaj.