ZINAIDA GRECEANII S-A INTILNIT CU OFICIALI AI CURTII EUROPENE DE AUDIT SI INSTITUTIILOR DE AUDIT SUPREME DIN MAI MULTE STATE

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu delegația Curții Europene de Audit și instituțiilor de audit supreme din Letonia, Polonia, România, Suedia și Turcia, care se află în țara noastră cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM). A fost prezent și președintele Curții de Conturi a Moldovei, Marian Lupu.

Oaspeții au apreciat înalt relațiile de cooperare dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Parlamentul țării, acest parteneriat fiind un exemplu de bune practici în regiune.

Speakerul a mulțumit pentru aprecieri și, cu acest prilej, a dat asigurări că forul legislativ va dezvolta și pe viitor relații de colaborare eficiente cu această instituție care are rolul nu doar de monitorizare eficientă a gestionării banilor publici, ci și de creștere a culturii utilizării corecte a acestora.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a salutat colaborarea Curții de Conturi a Republicii Moldova cu instituții similare de peste hotare.

La întîlnire au participat deputații Vladimir Golovatiuc, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, președintele Comisiei de control al finanțelor publice, și Tatiana Cunețchi, membru al acestei comisii.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM