ZINAIDA GRECEANII S-A INTILNIT CU AMBASADORUL EXTRAORDINAR SI PLENIPOTENTIAR AL ROMANIEI IN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi s-a întîlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

În cadrul întrevederii, ambasadorul României a asigurat-o pe Zinaida Greceanîi că exprimă un respect profund față de Republica Moldova.Daniel Ioniță a menționat că România este un partener de încredere și acordă un suport real țării noastre. El a adus ca exemplu reconstrucția grădinițelor și autobuzele destinate transportării copiilor.

La rîndul său, Zinaida Greceanîi a menționat că Partidul Socialiștilor salută relațiile de prietenie cu toți partenerii Republicii Moldova, PSRM a acumulat o practică bună în ceea ce privește întîlnirile cu ambasadorii pentru a face schimb de opinii.

„Mă bucur că ne dorim același lucru – să vedem Republica Moldova, ca fiind o țară modernă și prosperă“, – a declarat președintele PSRM. Însă, în prezent, partidul își face griji în primul rînd cu privire la deteriorarea situației socio-economice din țară, consecințele furturilor din sistemul bancar și situația dificilă în care se află populația, a subliniat președintele PSRM.

Părțile au discutat, de asemenea, și despre inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon privind sistemul mixt de vot.

Zinaida Greceanîi a menționat că, în condițiile în care democrații au creat în Parlament o majoritate semilegitimă, sistemul uninominal este un proiect foarte periculos pentru societate și stat.

În același timp, sistemul mixt de vot va contribui la modernizarea și democratizarea procesului electoral, va crea condiții pentru participarea la alegeri a mai mult de jumătate de milion de locuitori din diasporă și din Transnistria.

De asemenea, părțile au discutat o serie de proiecte economice și umanitare, și au convenit să continue organizarea dezbaterilor deschise pe teme specifice, avînd în vedere că Republica Moldova și România sînt cei mai apropiați vecini și parteneri.

Sursa: socialistii.md