ZINAIDA GRECEANII: MOLDOVA NU VA CISTIGA NIMIC IN URMA REFORMEI ADMINISTRATIVE

”Moldova nu va cîștiga nimic în urma reformei administrative”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune NTV.

Zinaida Greceanîi a menționat că socialiștii sînt de acord cu reducerea ministerelor. Dar, dacă este vorba despre reforma administrativă, propusă de actuala guvernare, atunci, inițial trebuie să vedem ce reprezintă această reformă.

Deoarece, ca rezultat, numărul total al funcționarilor nu va fi redus. Poate că va fi redus personalul ministerelor, dar după înființarea agențiilor, numărul de funcționari vor rămîne același.

”Orice reformă costă bani. Guvernul nu a venit cu o propunere foarte clară în care să spună: noi vom economisi atît. Cît poate să economisească – un milion, două, trei? La prima etapă nu se economisește absolut nimic, doar vor fi costuri suplimentare. Cît de eficiente sînt aceste reforme? Care este scopul? Pentru ce se face această reformă? De dragul reformei?

Ce se va întîmpla cu acei funcționari: îi ducem prin niște agenții sau transferăm careva funcții ale statului în sectorul privat ca să acorde aceste servicii contra plată? Nu cîștigăm absolut nimic din această reformă”, a menționat președintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a declarat că guvernarea trebuie să vină cu o reformă care are un scop bine definit și să spună aleșilor săi: voi ne-ați votat, iată pe așa cale trebuie să mergem, acesta este programul nostru de guvernare, pentru acest program avem următoarele scopuri, vrem să ajungem acolo.

”Dar, mi se pare că nici în interiorul Guvernului nu există o unitate, ei fac ce li se dictează. Majoritatea parlamentară s-a transformat într-o mașină de vot”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Sursa: socialistii.md