ZINAIDA GRECEANII: COLABORAREA DINTRE MOLDOVA SI RUSIA TREBUIE SA SE DEZVOLTE IN BENEFICIUL CETATENILOR AMBELOR TARI

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a răspuns la întrebările jurnaliștilor privind semnarea acordului cu Partidul ”Edinaia Rossia”.

Zinaida Greceanîi a menționat că, Partidul Socialiștilor colaborează deja de mai mult timp, atît cu Duma de Stat, cît și cu Partidul ” Edinaia Rossia”.

”În luna februarie a acestui an, am avut o întrevedere cu Președintele Partidului ”Edinaia Rossia”, prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev și am convenit să semnăm acordul interpartinic, a declarat Zinaida Greceanîi. – Această colaborare este foarte importantă pentru Partidul Socialiștilor RM, pentru că ”Edinaia Rossia” este cel mai mare partid de guvernămînt, care a acumulat o experiență majoră”.

Acordul prevede, în special, un schimb de experiență, posibilitatea membrilor partidului nostru de a învăța lucruri noi, alte aspecte de construcție partinică. O astfel de colaborare interpartinică consolidează prietenia și parteneriatul strategic nu doar între partide, ci și între țări.

”Sîntem recunoscători colegilor noștri ruși pentru faptul că, ei înțeleg situația politicii interne din Republica Moldova. În pofida faptului că guvernarea face totul pentru a distruge relațiile cu partenerii estici, conducerea Rusiei nu a luat măsuri extreme care ar fi afectat Moldova și cetățenii noștri”.

Și oamenii sînt recunoscători. Pentru că imediat după demersul Guvernului Republicii Moldova și expulzării diplomaților ruși, oamenii ne sunau și ne întrebau: revin din nou problemele noastre? Am reușit abia să ajungem la soluționare și din nou agravăm situația? Dar, autoritățile ruse nu au mers pe această cale, ei consideră că Moldova trebuie să fie susținută.

Sîntem convinși că, cooperarea noastră trebuie să se dezvolte – ca să întărim legăturile economice, sociale și culturale nu doar a partidelor, dar și a popoarelor. Acest lucru va aduce beneficii atît cetățenilor moldoveni, cît și întregii țări. În această direcție, Partidul Socialiștilor își va concentra eforturile în continuare”, a menționat președintele PSRM.

Sursa: socialistii.md

Virginia Filip 11.06.2017 - 18:39

Madam Greceanii pe ce planeta traieste? Presupun ca pe un a ei. Cine vrea colaborare intre popoare? Cred ca numai ea si Dodon.Asa ca mai bine sa colaboreze ei doi cu Putin si sa-si faca gasca lor. Noua ne-a ajuns atata vreme sub stapanirea lor si nici nu mai vrem sa privim inapoi, daramite sa ne intoarcem.