ZINAIDA GRECEANII A INDEMNAT CETATENII R. MOLDOVA SA SUSTINA PRESEDINTELE SI SA APERE TARA

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a salutat participanții la mitingul care a avut loc la Bălți pe 24 septembrie.

Zinaida Greceanîi a reamintit că pe 24 septembrie trebuia să aibă loc referendumul în sprijinul inițiativelor Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Curtea Constituțională a anulat acest referendum. Totuși, în pofida acestei decizii, locuitorii republicii au ieșit pe străzi pentru a sprijini președintele, pentru a se expune în sprijinul inițiativelor sale.

“Este vocea poporului care nu mai poate răbda”, a spus Zinaida Greceanîi. Ea a menționat că nu doar membrii Partidului Socialiștilor, ci toți cetățenii Republicii Moldova, care nu sînt indiferenți față de ceea ce se întîmplă în țara lor, au ieșit la proteste. Ei susțin demiterea parlamentului nelegitim, extinderea împuternicirilor președintelui, abrogarea legii privind plata miliardelor furate în detrimentul populației și studierea disciplinei “Istoria Moldovei” în școli.

Zinaida Greceanîi a îndemnat cetățenii republicii să se unească: “Trebuie să fim împotriva celor care vor să ne distrugă republica. Pentru aceasta trebuie să ne unim și să îl susținem pe președinte. Începînd de astăzi, Partidul Socialiștilor anunță startul Campaniei Naţionale de colectare a semnăturilor în susţinerea trecerii la forma de guvernare prezidenţială şi atribuirea şefului statului a funcţiei de şef al puterii executive în Republica Moldova. Reprezentanţii Partidului Socialiştilor vor merge în fiecare casă și fiecare apartament, oferind fiecărui locuitor al ţării posibilitatea de a-şi expune opinia despre cel care ar trebui să guverneze ţara – poporul sau o gaşcă de uzurpatori. Ei interzic referendumul, noi însă îl vom desfășura în fiecare casă”.

Sursa: socialistii.md