ZINAIDA GRECEANII A CONVOCAT MEMBRII GUVERNULUI IN EXERCITIU INTR-O SEDINTA PRIVIND ACHIZITIONAREA VACCINULUI ANTICORONAVIRUS

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, i-a convocat, astăzi, pe Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc, pentru a discuta acțiunile imediate ce urmează a fi întreprinse în vederea demarării achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus. La ședință a participat consiliera Președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a informat că sînt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de cca 1 milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se impun pentru procurarea acestora.

Președintele Parlamentului a subliniat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cît mai rapid și cît mai curînd să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni. Totodată, s-a accentuat despre necesitatea asigurării transparenței și respectării rigorilor normative la toate etapele achiziției publice.