ZINAIDA GRECEANII A AVUT O INTREVEDERE CU RECEP TAYYIP ERDOGAN IN CADRUL CONGRESULUI PARTIDULUI JUSTITIE SI DEZVOLTARE DIN TURCIA

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Zinaida Greceanîi, la invitația Președintelui Republicii Turcia, Președintele Partidului Justiție și Dezvoltare, Recep Tayyip Erdoğan, a participat la cel de-al VI-lea Mare Congres al Partidului Justiție și Dezvoltare. Marele Congres al PJD s-a desfășurat în Ankara.

În cadrul Congresului, Zinaida Greceanîii a avut o întrevedere cu Recep Tayyip Erdoğan și i-a transmis cele mai călduroase urări din partea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon. De asemenea, în numele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și în numele său propriu, Zinaida Greceanîi a rostit un mesaj adresat Președintelui Republicii Turcia, Președintelui Partidului Justiție și Dezvoltare, Recep Tayyip Erdoğan, și participanților la cel de-al VI-lea Congres al Partidului Justiție și Dezvoltare.

Președintele PSRM a remarcat că ”timp de 17 ani, Partidul Justiție și Dezvoltare a reușit să crească de la o echipă de oameni pînă la cea mai puternică forță politică din țară, unind majoritatea cetățenilor turci în jurul unei idei socialiste”.

În numele PSRM, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat recunoștința pentru memorandumul de cooperare semnat între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Justiție și Dezvoltare din Turcia, în luna mai 2017. “Sîntem siguri de faptul că colaborarea dintre partidele noastre va continua să se dezvolte cu succes, astfel contribuind la aprofundarea și extinderea relațiilor de prietenie, înțelegere reciprocă, cooperare economică, științifică și tehnică precum și a legăturilor culturale în interesul cetățenilor ambelor țări”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Amintim că la data de 5 mai, anul trecut, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, liderul neformal al cărui rămîne a fi Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, a semnat un memorandul de cooperare cu Partidul Justiție și Dezvoltare din Turcia.

În cadrul prînzului festiv oferit de către Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în cadrul celui de-al VI-lea Marele Congres al Partidului Justiție și Dezvoltare, Zinaida Greceanîii a avut o întrevedere cu speakerul Adunării Naționale a Turciei Binali Yıldırım și cu deputatul Adunării Naționale a Turciei, șeful departamentului internațional al Partidului Justiție și Dezvoltare Mehmet Mehdi Eker.

Sursa: socialistii.md