ZINAIDA GRECEANII A AVUT O INTREVEDERE CU NOUL AMBASADOR AL REPUBLICII BELARUS LA CHISINAU

Republica Moldova este interesată în crearea întreprinderilor moldo-belaruse în diferite domenii ale economiei. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea, de astăzi, cu noul Ambasador al Republicii Belarusla Chișinău, Anatolii Kalinin.

Speakerul a felicitat diplomatul cu numirea sa în funcția de Ambasador al Republicii Belarus în Republica Moldova și a salut venirea la Chișinău. ”Relațiile noastre cu Belarus sînt foarte bune, avem o colaborare frumoasă și sînt convinsă că acestea vor fi dezvoltate și intensificate în următoarea perioadă”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Potrivit Președintelui Parlamentului, țara noastră este interesată în dezvoltarea proiectelor de infrastructură, de reabilitare a drumurilor, a căii ferate, precum și în domeniul agricol, inclusiv prin crearea întreprinderilor mixte.

La rîndul său, Ambasadorul a mulțumim pentru deschidere și primire călduroasă în țara noastră, precum și a exprimat disponibilitatea de a susține noi proiecte bilaterale.

Aceasta este prima întîlnire a celor doi oficiali.