ZINAIDA GRECEANII A AVUT O INTREVEDERE CU DELEGATIA REGIUNII KURSK DIN RUSIA

Pe data de 28 iulie, Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu delegația regiunii Kursk din Federația Rusă, condusă de Doroș Svetlana, vicepreședintele Comitetului de Administrație al regiunii Kursk pentru dezvoltarea relațiilor externe.

Delegația din regiunea Kursk se află în Republica Moldova din data de 21 iulie, într-o vizită de familiarizare. Din componența delegației mai face parte șeful diasporei moldovenești din regiunea Kursk, directorul general al OOO „Agenției bussinesului mic“, Elena Bulhac.

În cadrul întrevederii cu președintele PSRM, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la posibilitățile de cooperare internațională și interregională în domeniul economic, social și cultural, precum și un schimb de informații privind măsurile deja luate în această direcție.

În ajun, reprezentanții regiunii Kursk au vizitat raioanele Ocnița și Briceni. În timpul întrevederii cu conducerea acestor raioane s-a convenit ca în luna septembrie a acestui an, să se semneze Protocolul de Intenție privind înfrățirea orașelor Ocnița și Briceni, cu două raioane ale regiunii Kursk.

În perioada 15-18 iunie, delegația Republicii Moldova, din componența căreia au făcut parte oameni de afaceri moldoveni, colective de creație, precum și deputați ai fracțiunii parlamentare a PSRM, a vizitat Kursk, unde la TPA_9555acel moment se desfășura al VI-lea Forum Economic și al XVII-lea Tîrg Internațional Interregional din Kursk.

Șeful Delegației din regiunea Kursk, Svetlana Doroș a înmînat Zinaidei Greceanîi o scrisoare de mulțumire, în numele guvernatorului regiunii Kursk, pentru participarea activă a delegației moldovenești la aceste evenimente.

La finalul întrevederii părțile au convenit să intensifice cooperarea, inclusiv în cadrul acordului încheiat în anul 2002, între administrația regiunii Kursk din Federația Rusă și Ministerul Dezvoltării Economice al Republicii Moldova.

Sursa: socialistii.md