ZINAIDA GRECEANII A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL FEDERATIEI RUSE, OLEG VASNENTOV

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Zinaida Greceanîii a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov.

În timpul întrevederii, părțile au făcut schimb de păreri cu privire la Congresul Mondial al Familiei, care s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 14-16 septembrie sub patronajul Președintelui RM Igor Dodon. Excelența sa a apreciat Congresul la cel mai înalt nivel, a remarcat discursul șefului statului la acest eveniment, subliniind caracterul și curajul președintelui RM.

La întrevedere s-a discutat despre situația politică din Republica Moldova. Zinaida Greceanîi a atras atenția asupra acțiunilor majorității de la guvernare, a partidelor de stînga subordonate și a spoilerilor activi, a căror scop este să ducă o luptă împotriva PSRM. Ea a menționat că indiferent de provocări, Partidul Socialiștilor din RM va deține victoria la alegerile din 24 februarie 2019, așa cum este unicul partid care se bucură de susținerea cetățenilor.

Zinaida Greceanîi a vorbit despre programul Partidului Socialiștilor, despre agenda Partidului pentru următoarele 6 luni – pînă la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Ea a menționat că Partidul Socialiștilor deja a început pregătirea activă pentru alegeri. Săptămînal, PSRM organizează mitinguri de protest împotriva politicii de jaf din ultimii nouă ani a actualei guvernări față de regiunile țării. La miting, participanții înaintează candidatul PSRM pentru propria circumscripție uninominală.

De asemenea, ambasadorul Federației Ruse și președintele PSRM au analizat situația în care se află migranții moldoveni din Federația Rusă. Zinaida Greceanîi a menționat că fracțiunea PSRM, pe care ea o prezidează în parlament, va depune tot efortul pentru a asigura garanții sociale cetățenilor moldoveni la nivel de legislativ.

În concluzie, părțile au făcut schimb de opinii cu privire la programul celui de-al doilea Forum Euroasiatic al Femeilor, care va avea loc în perioada 19-21 septembrie la Sankt Petersburg. Zinaida Greceanîi a specificat că va participa la acest forum și va avea un discurs la ședința plenară, cu tema ”Femeile pentru dezvoltarea durabilă a lumii globale”.

Sursa: socialistii.md