Zile numarate pentru mafia lui Plahotniuc: Secretarul general al CE va solicita avizul urgent al Comisiei de la Venetia privind evenimentele de la Chisinau

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a declarat că este extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova, motiv pentru care și spune că va solicita în regim de urgență avizul Comisiei de la Veneția referitor la ultimele decizii politice de la Chișinău, privitoare inclusiv la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii.

„Sunt extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova. Fac apel la Parlamentul ales în mod democratic, la Guvernul legitim și la toate forțele politice să acționeze cu reținere și responsabilitate. Deciziile recente ale Curții Constituționale sunt greu de înțeles și par arbitrare în lumina textului Constituției și a standardelor internaționale de drept. Într-un stat democratic toți trebuie să respecte Constituția, în caz de incertitudine este întotdeauna necesar un sfat obiectiv. Prin urmare, am decis astăzi, în calitatea mea de secretar general, să solicit avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Consiliului Europei.