ZECE MOTIVE SA MANINCI MAI PUTINA SOIA

O serie de studii au dovedit că un consum regulat de soia poate fi mai mult dăunător decît benefic. Iată şi motivele:

1. Boabele de soia conţin cantităţi mari de toxine naturale sau „antinutrienţi”. Consumul a două pahare de lapte de soia pe zi poate modifica în mod semnificativ ciclul menstrual.

2. Boabele de soia conţin hemagluitină, o substanţă care face ca celulele roşii din sînge să se unească.

3. 99% din soia este modificată genetic, provocînd cele mai multe contaminări cu pesticide.

4. Soia şi produsele din soia conţin niveluri ridicate de acid fitic care inhibă asimilarea de calciu, magneziu, cupru, fier şi zinc.

5. Produsele din soia conţin un nivel ridicat de aluminiu toxic care afectează sistemul nervos, rinichii şi provoacă boala Alzheimer.

6. Soia conţine un compus care seamănă cu vitamina B12, care nu poate fi procesat de organism. Astfel, alimentele din soia pot contribui la un deficit de vitamina B12.

7. Proteinele din soia sînt expuse la temperaturi ridicate în timpul prelucrării, ceea ce le face periculoase pentru digestie.

8. Soia conţine izoflavone toxice, care pot creşte riscul de apariţie al cancerului la sîn.

9. Soia conţine estrogeni din plante, numiţi fitoestrogeni, care perturbă funcţia endocrină şi duc la infertilitate şi cancer la sîn.

10. Laptele de soia conține substanțe care diminuează nivelul de iod din organism. Lipsa de iod afectează buna funcționare a glandei tiroide.

Sursa: doctorulzilei.ro