ZECE ALIMENTE CARE CURATA COLESTEROLUL DE PE ARTERE

Dieta bogată în grăsimi şi chimicale favorizează îngroşarea pereţilor vasculari, iar sîngele nu mai poate transporta cu uşurinţă oxigenul şi nutrienţii în corp. Iată cîteva alimente care dizolvă depunerile de colesterol din vasele de sînge:

– Usturoiul. Ajută la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasă.

– Ovăzul. Reduce capacitatea colesterolului de a se lipi de pereţii arterelor şi previne arteroscleroza, reducînd astfel riscul bolilor de inimă.

– Sucul de rodie. Nivelurile de antioxidanţi din sucul de rodie este mai mare decît în alte sucuri naturale.

– Merele. Reduc semnificativ cantitatea de colesterol şi glucoză.

– Peștele gras. Conţine acizi graşi omega-3, care pot ajuta la desfundarea arterelor.

– Nucile. Sînt bogate în grăsimi mononesaturate şi acizi graşi omega-3, care luptă cu arteroscleroza.

– Uleiul de măsline. Conţine grăsimi mononesaturate care ajută la combaterea formării plăcilor pe pereţii arterelor.

– Avocado. Este bogat în grăsimi mononesaturate, care reduc riscul acumulării plăcii în artere.

– Roşiile. Sînt bogate în licopen, un antioxidant care ajută la scăderea colesterolului rău şi reduce riscul acumulării plăcilor în artere.

– Spanacul. Este bogat în vitaminele A şi C, care reduc riscul de ateroscleroză.

Sursa: doctorexpres.ro