ZBORURILE LOW-COST SPRE ITALIA AU DEVENIT REALITATE ŞI PENTRU MOLDOVA

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, Wizz Air, a operat marţi, 24 septembrie, primele zboruri din Chişinău spre Veneţia şi Roma. Pasagerii vor avea posibilitatea să zboare spre cele două oraşe din Italia şi înapoi în fiecare zi de marţi şi sîmbătă, iar costul biletului porneşte de la 30 de euro, cu toate taxele incluse, transmite IPN. Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat, la inaugurarea curselor, că prin operarea zborurilor low-cost spre Italia Guvernul îşi onorează promisiunea de acum trei ani de a asigura transport aerian la preţuri mai accesibile. Echipa Guvernului a negociat într-o perioadă record, de trei luni, semnarea Acordului privind spaţiul aerian comun cu Uniunea Europeană, iar cetăţenii Republicii Moldova pot deja beneficia de pe urma acestui acord.

Ambasadorul Italiei în Moldova, Enrico Nunziata, a spus că tarifele reduse la zborurile companiei Wizz Air vor ajuta cetăţenii care lucrează în Italia să-şi viziteze mai des familiile şi vor servi ca o nouă oportunitate pentru turişti. Parteneriatul între oamenii de afaceri din Moldova şi Italia va deveni mai consolidat, inclusiv datorită accesului la serviciile low-cost.

Managerul de comunicare al companiei Wizz Air, Daniel de Carvalho, a comunicat că zborurile vor fi efectuate de o aeronava Airbus A320, iar colaborarea iniţiată reprezintă un pas important atît pentru companie, cît şi pentru statul Republica Moldova şi cetăţenii acestei ţări. Biletele de avion pentru noile curse spre Roma şi Veneţia sînt deja în vînzare şi pot fi rezervate pe adresa electronică wizzair.com, la un tarif care începe cu 30 de euro. Acordul privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova a fost semnat la 26 iunie 2012, la Bruxelles. Compania Wizz Air este prezentă în 33 de ţări şi operează peste 270 de rute.