ZAPADA DE UN METRU IN ROMANIA. LA CE SA NE ASTEPTAM IN R. MOLDOVA

În România a nins la început de octombrie. Potrivit meteorologilor, în unele zone ale țării vecine stratul de zăpadă a atins pe alocuri chiar și un metru. Este vorba despre Transfăgărășan, cale rutieră care traversează axa de nord-sud a Munților Făgăraș.

Din cauza zăpezii și a viscolului puternic, noaptea trecută mai multe mașini au fost blocate pe Transfăgărășan. A fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a scoate sinistrații din nămeți.

Pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, la o altitudine de 2 mii de metri, de asemenea a nins puternic. Stratul de zăpadă pe această șosea a atins jumătate de metru. Acest drum este închis de două zile.

În R. Moldova, meteorologii promit vreme frumoasă în această săptămînă. Valorile termice ziua vor ajunge și pînă la 22 de grade Celsius. Vremea va începe să se încălzească de miercuri, cînd vom avea 15-20 grade și va atinge valori maxime de 22 de grade pe parcursul zilelor de joi și vineri. Sîmbătă și duminică mercurul din termometre va oscila între 11 și 17 grade.

Sursa: sputnik.md