ZAHAROVA: MOSCOVA INDEAMNA UE SA PUNA CAPAT PROVOCARILOR

Maria Zaharova a răspuns la îndemnul de "a-şi utiliza influenţa pentru a preveni pe viitor aplicarea armei chimice de către Damasc"

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova îndeamnă Uniunea Europeană să folosească „măcar ceva" pentru a preveni provocările ulterioare cu participarea statelor sale membre.

Ea a citat declaraţia UE, care a îndemnat sîmbătă Iranul şi Rusia „să-şi utilizeze influenţa pentru a preveni pe viitor aplicarea armei chimice de către Damasc", comunică RIA Novosti.

„Iar noi îi îndemnăm să utilizeze măcar ceva pentru a preveni provocările ulterioare cu participarea statelor membre UE", a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

SUA, Marea Britanie și Franța au atacat sîmbătă dimineață Siria. Rachetele au fost lansate asupra unor obiective siriene care, potrivit SUA şi aliaţilor, ar fi utilizate la producerea armei chimice. Au fost lansate în total peste 100 de rachete, dintre care majoritatea a fost interceptată de apărarea antiaeriană siriană.

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacurile drept un act de agresiune împotriva unui stat suveran, în condiţiile în care utilizarea armei chimice nimeni nu a confirmată deocamdată.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 03.05.2018 - 19:43

Asta este interpretarea data de Zaharova, pentru ca rusii au avut mereu ceva impotriva Uniunii Europene. De fapt, mesajul U.E. nu insemna sub nicio forma la arme chimice, nici macar la violenta. Asta se numeste manipulare.