WILLIAM MOSER: “NU PUTEM PROGRESA FĂRĂ A GÎNDI ŞI A NE EXPRIMA LIBER”

Oamenii nu pot progresa individual şi ca naţiune fără să li se ofere spaţiu pentru a gîndi liber, pentru a-şi exprima liber ideile şi opiniile şi pentru a spune adevărul celor de la putere fără frică. Cu un astfel de mesaj a venit ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser, cu prilejul Zilei Independenţei SUA, marcată la 4 iulie, transmite IPN.

Ambasada SUA din Chişinău  se alătură americanilor din lumea întreagă în celebrarea Zilei Independenţei – a celei mai importante sărbători a naţiunii. Sărbătoarea marchează ziua de 4 iulie 1776, cînd 13 colonii au declarat independenţa faţă de Marea Britanie şi mai tîrziu au format Statele Unite ale Americii. În discursul său la ceremonia de la ambasadă, William Moser a subliniat importanţa libertăţii individuale. „Unii consideră că pentru a avea o naţiune puternică, libertăţile personale trebuie interzise şi diversitatea trebuie stăvilită. Aceasta nu este experienţa naţiunii mele. Noi am găsit tărie în libertate şi putere în diversitate”, a declarat diplomatul. Independenţa Americii a fost fondată pe principiile că toţi oamenii sînt creaţi egali şi sînt înzestraţi cu anumite drepturi inalienabile, care includ dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii.

Mardari Felicia 04.07.2013 - 21:54

Si in RM trebuie sa fie la fel. Acest lucru va fi posibil doar prin integrare RM in UE. Pentru acesta e necesar ca societatea sa sustina reformele pe care le promoveaza actuala coalitie formata din PD si PLDM. Banii sint, e nevoie doar de intelegere.