VREMEA SCHIMBA FOAIA: CE NE ASTEAPTA IN ULTIMA ZI DE IARNA

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea joi, 28 februarie, în ultima zi de iarnă calendaristică.

Se pare că primăvara se grăbește să ia locul iernii. Cel puțin pentru mîine, meteorologii promit vreme deosebit de frumoasă.

În ultima zi de iarnă calendaristică, cerul va fi variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime vor urca pînă la +12..+14 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor oscila în jurul gradației zero.

În următoarele zile, temperaturile vor fi în ușoară scădere, pînă la valori maxime de +4..+6 grade. Însă la începutul săptămînii viitoare vremea se încălzește iarăși simțitor.

Meteorologii din România au făcut anterior o prognoză pentru sfîrșitul ultimei luni de iarnă și prima jumătate a lunii martie, valabilă în linii mari și pentru țara noastră.

Astfel, în perioada de pînă la 4 martie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decît cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.

 

Prognoza meteo pentru perioada 4 - 11 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decît cele specifice acestei săptămîni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.

 

Prognoza meteo pentru perioada 11 - 18 martie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decît cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămînă va fi în general apropiat de cel specific al perioadei.

Totuși, meteorologul Elena Cordoneanu, a precizat că prima jumătate a lunii martie este „o perioadă de vreme foarte, foarte schimbătoare. Nu este exclus să avem intruziuni de aer rece deasupra regiunii noastre.

Sursa: sputnik.md