VREMEA IN MOLDOVA SE RACESTE BRUSC

Teritoriul țării, străbătut de un val de aer polar

Schimbare bruscă a vremii. Mercurul din termometre va coborî pînă la 5 grade noaptea și 16 grade ziua. Teritoriul țării va fi străbătut de un ciclon de aer polar.

Un val de aer polar se îndreaptă din nordul continentului spre regiunile din Europa Centrală și de Est. Aerul rece va ajunge și pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta se va face simțit începînd cu noaptea de miercuri spre joi, de săptămîna viitoare.

Potrivit meteorologilor europeni, temperatura aerului va scădea cu pînă la 10 grade Celsius. Țările din Europa Centrala și de Est vor fi afectate de valul de aer rece, începînd de marți noapte. Ciclonul va ajunge și în Moldova în noaptea de miercuri spre joi.

Astfel, începînd cu 18 septembrie, temperatura aerului pe întreg teritoriul țării noastre începe să scadă simțitor. Noaptea, mercurul din termometre va coborî pînă la 5 grade în nordul țării și pînă la 7 grade – în sud.

Joi, 19 septembrie, vom avea 15-18 grade în nordul țării, în centru se vor înregistra maxime de 16-19 grade Celsius, iar la sud – 17-20 de grade.

În zilele de vineri și sîmbătă, 20 și 21 septembrie, va fi și mai rece. Nopțile vor fi friguroase cu 5-10 grade în termometre, iar ziua mercurul nu va urca mai mult de gradația 16 în nord. În regiunile din centrul țării se vor înregistra maxime de 17 grade, iar la sud – 18 grade Celsius.

Pentru ziua de vineri, 20 septembrie, meteorologii moldovenei prognozează ploi slabe în nordul și sudul țării.

Sursa: sputnik.md