„VREAU SĂ NE BUCURĂM ÎMPREUNĂ DUPĂ SUMMIT-UL DE LA VILNIUS PENTRU SUCCESUL OBŢINUT DE REPUBLICA MOLDOVA”

Declaraţia a fost făcută de Primul-ministrul României, Victor Ponta, după o întrevedere pe care a avut-o marţi seară, la Bucureşti, cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Prim-ministrul României a declarat că îşi doreşte o guvernare de succes a Coaliţiei Pro-Europene pînă la sfîrşitul mandatului şi în continuare. „Vreau să exprim încă o dată sprijinul total pe care România îl acordă eforturilor de integrare europeană. Summit-ul de la Vilnius, din această toamnă, va fi un moment extrem de important şi sînt absolut convins că pentru Republica Moldova deciziile adoptate acolo, din partea Uniunii Europene, vor fi deciziile cele mai bune, iar eu, alături de toţi cei din România, sîntem cei mai convinşi avocaţi şi promotori în Europa ai procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Victor Ponta. Prim-ministrul român a anunţat că a discutat cu premierul Iurie Leancă despre proiectele comune din zona energiei, în special gazoductul Iaşi-Ungheni şi linia de conexiune de energie electrică; proiectele de asistenţă şi cooperarea transfrontalieră.

Iurie Leancă a declarat că este prima sa vizită pe dimensiunea bilaterală pe care o efectuează în calitate de Prim-ministru şi i-a mulţumit omologului său pentru invitaţie. ”Am discutat despre mai multe proiecte care ţin în primul rînd de interconexiune, atît cele de interconexiune energetică, dar şi pe stabilirea anumitor poduri care au fost distruse în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Sînt convins că discuţiile pe care le-am avut astăzi, foarte punctuale, nu doar declaraţii, ci şi acţiuni care sprijină aceste declaraţii, ne vor permite ca pe 27 august, atunci cînd vom sărbători la Chişinău Ziua Independenţei, împreună cu domnul Prim-ministru şi în prezenţa comisarului UE pentru energie, să putem lansa construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni”, a spus Iurie Leancă.

Un alt subiect abordat de cei doi oficiali a fost agenda europeană a Republicii Moldova, în special parafarea şi semnarea, pe parcursul mandatului Comisiei Europene actuale şi mandatului Parlamentului şi Guvernului de la Chişinău, a Acordului de Asociere, inclusiv Acordul de liber schimb cu UE.

Mardari Felicia 10.07.2013 - 21:22

Iata un partener de increde a RM - Romania. E imbucurator va vecinii de la vest, ne acorda sustinerea politica in drumul anevois pe care a pornit paridele democratice de la Chisinau.