VOR CRESTE TARIFELE LA ENERGIA ELECTRICA SI GAZE NATURALE IN 2017?

Sergiu Ciobanu, directorul Consiliului de Administrare a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE), a vorbit, în cadrul unui interviu acordat pentru www.curentul.md, despre probabilitatea ca în anul 2017 să crească tarifele la energia electrică și la gazele naturale.

Sergiu Ciobanu a declarat că deocamdată este prea devreme ca ANRE să se pronunțe vizavi de majorarea tarifelor pentru anul 2017.

„La moment, este prematur să spunem cînd vom proceda la ajustarea tarifelor la energia electrică și la gazele naturale pentru anul 2017. Potrivit metodologiilor tarifare, la începutul fiecărui an operatorii de rețea și furnizorii de resurse energetice la tarife reglementate prezintă ANRE calculele tarifelor pentru anul ce urmează, calcule care se efectuează în conformitate cu metodologiile corespunzătoare. ANRE examinează materialele prezentate și, în cazul constatării existenței motivelor argumentate de modificare a tarifelor, procedează la actualizarea acestora”, a spus el.

Totodată, acesta a mai declarat că „deocamdată, la ANRE nu au parvenit solicitări de majorare a tarifelor la energia electrică și la gazele naturale”.

Anastasia BORTA (curentul.md)