VLADIMIR VORONIN SUSTINE INITIATIVA CREARII UNUI GUVERN FORMAT DINTR-O COALITIE LARGA

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin susţine iniţiativa creării unui Guvern format dintr-o coaliţie largă. Declaraţia a fost a după ce PDM a lansat discuţii cu toate fracţiunile politice din Parlament privind formarea unui Guvern apolitic.

Liderul comuniştilor a spus că formațiunea pe care o conduce, de la bun început a venit cu iniţiativa de a crea o coaliţie largă, fără a pretinde la funcții.

„În ziua în care a fost demis Guvernul, eu am propus să creăm o coaliție largă. Noi putem să susținem viitorul Guvern fără a pretinde la funcții. Cum am votat pentru Guvernul Gaburici, așa am putea vota și pentru viitorul Guvern”, a precizat Vladimir Voronin.

Preşedintele PCRM a mai spus că o soluţie ar fi şi formarea unei alianțe de stînga între PCRM, PDM și PSRM, care ar asigura numărul necesar de voturi pentru formarea noului Guvern.

„Eu propun și a doua soluție. Toate trei fracțiuni care ne considerăm de stînga: democrații, comuniștii și socialiștii, avem 64 de voturi, cu acestea noi putem rezolva problema Guvernului. Ne înțelegem din start ca membrii executivului să fie profesioniști. Și problema se rezolvă”, a adăugat Vladimir Voronin.

După ședința Biroului Politic Național al democraților, preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că „formaţiunea Pardidului Democrat va iniţia începînd cu astăzi consultări cu toate forţele politice din Parlament. Vom facem analiza posibilităţii de a crea o majoritate parlamentară în jurul noului Guvern şi nu în jurul alianţei, care se dovedeşte dificil de creat în acest moment".

Guvernul AIE III condus de premierul Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi PD, PCRM și PSRM. Ulterior, conducerea PD a anunțat demararea negocierilor pentru crearea unei noi coaliții de guvernare.

Virginia Filip 30.11.2015 - 12:12

Voronin fie era baut, fie urma sa bea. Pai cine oare sa mai aiba incredere in el si in aliantele facute de el, dupa ce a demonstrat ca nu are alta intentie decat sa fure? Si haideti sa fim seriosi, ca la noi nu ,erge nici o alianta politica, mai ales una din care fac parte Dodon si Voronin.