VLADIMIR TURCAN: PSRM ARE O POZITIE PRINCIPIALA FATA DE PRIVATIZAREA AIR MOLDOVA

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM a cerut audierea directorului Agenției Naționale Achiziții Publice privind privatizarea întreprinderii de stat Air Moldova. Cu propunerea de a include pe ordinea de zi a ședinței parlamentului din 4 octombrie, a venit deputatul PSRM Vladimir Țurcan. El a menționat că, PSRM are o poziție principială față de acest subiect.

”Într-adevăr nu avem un proces simplu de privatizare, dar vînzare la un preț mizerabil de 50 milioane lei, vînzarea în mîinile unei companii destul de stranie și dubioase care a fost fondată în luna august, fondatorii de bază sînt oarecare doi cetățeni a RM. Care avînd capital social de 500 mii lei, și-au asumat obligațiunea de a achita toate datoriile, care sînt în fața Avia Invest, care astăzi gestionează aeroportul. După cum a spus directorul CNA: ”O să vedeți cînd va veni timpul că banii furați se vor întoarce„”, a declarat Țurcan.

În pofida faptului că și comuniștii, liberal-democrații, liberalii au venit cu o asemenea inițiativă de a organiza audieri în plenul parlamentului, majoritatea parlamentară a refuzat această inițiativă.

Sursa: socialistii.md