VLADIMIR PUTIN SUSTINE PASII INTREPRINSI DE IGOR DODON SI COALITIA DE GUVERNAMINT

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a explicat, într-un interviu acordat postului TV Mir, de ce salută măsurile luate de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și acțiunile coaliției de guvernămînt.

Președintele Vladimir Putin a declarat că situația actuală din Moldova nu este unică în lume și că puterea în țară a fost uzurpată de structuri oligarhice, care și-au subordonat structurile de stat.

„Consider că în Moldova nu este o situație unică, nu este unică. Dar este extrem de relevantă, pentru că puterea în Moldova, la fel ca în Ucraina, a fost uzurpată, în sensul direct și complet al acestui cuvînt, de structuri oligarhice, de oligarhii care și-au subordonat toate structurile de stat, absolut totul: și Justiția, și Parlamentul, totul”, a declarat președintele rus într-un interviu pentru Compania interstatală de televiziune și radio MIR.

Vladimir Putin a adăugat că oligarhii au cîștigat bani pe seama poporului moldovenesc și i-au „folosit pentru a-și consolida propria bunăstare și pîrghiile de influență în stat”.

Președintele rus a spus că ultimele acțiuni ale actualei coaliții de guvernămînt de la Chișinău și ale președintelui Igor Dodon demonstrează dorința clasei politice și a poporului de a schimba situația din țară.

„Ceea ce au făcut președintele Dodon și foștii lui oponenții, să le zicem, convențional, partidele pro-occidentale, este încă un pas spre construirea unui stat în deplinul sens al cuvîntului, civilizat și modern”, a spus Vladimir Putin.

Sursa: sputnik.md