VLADIMIR PUTIN A PRELUAT NOUL MANDAT DE SEF AL STATULUI RUS

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a preluat oficial noul mandat de șase ani în fruntea statului. Putin a depus jurămîntul, după care președintele Curții Constituționale, Valeryi Zorkin, i-a înmînat simbolurile puterii de stat și a anunțat asumarea funcției.

Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc pe 18 martie. Prezența la vot a fost de 67,54 la sută, iar actualul șef al statului a reușit să obțină 76,69 la sută din voturi, ceea ce reprezintă peste 56,4 milioane de alegători ruși.

O bună parte a mesajului președintelui Rusiei a vizat agenda internă și perspectivele de dezvoltare a țării.

Mai întîi de toate, liderul rus le-a mulțumit cetățenilor Federației Ruse pentru sprijinul acordat la alegerile prezidențiale. Această încredere, potrivit lui Putin, obligă la multe.

”În aceste minute, preluînd atribuțiile de președinte, simt deosebit de acut colosala mea răspundere în fața fiecăruia dintre Dumneavoastră, în fața întregului nostru popor multinațional, responsabilitatea în fața Rusiei, țară a unor victorii și realizări grandioase, în fața istoriei milenare a statalității ruse ți în fața strămoșilor noștri”, a declarat președintele rus.

Putin a subliniat în mod special că își vede suprema datorie și sensul vieții în a face tot ce-i stă în puteri pentru Rusia, pentru prezentul și viitorul ei.

La începutul noului său mandat, șeful statului i-a asigurat pe cetățenii țării că vor trăi mai bine, iar Rusia va fi puternică.

Temelia trainică pentru dezvoltarea țării, a declarat Putin, ”este societatea civilă liberă”.

Sursa: sputnik.md