VLAD FILAT: ”TRAIAN BĂSESCU ESTE UN PRIETEN CARE NE-A AJUTAT DEZINTERESAT ŞI EFICIENT”

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut, pe 17 iulie, o întrevedere cu Preşedintele României, Traian Băsescu, aflat în vizită la Chişinău, a relatat serviciul de presa al PLDM.

Discuţia s-a axat, în principal, pe subiecte economice, proiecte comune aflate în derulare în domeniile securităţii energetice, educaţiei, culturii etc. Un punct aparte al schimbului de opinii l-a constituit agenda europeană a Republicii Moldova.

Vlad Filat i-a mulţumit preşedintelui român pentru sprijinul acordat ţării noastre, pe parcursul timpului, în realizarea obiectivului de integrare europeană. ”Traian Băsescu este un prieten care ne-a ajutat dezinteresat şi eficient. I-am mulţumit pentru susţinerea acordată proiectului strategic al Republicii Moldova, cel de integrare europeană”, a menţionat Vlad Filat după întrevedere.

Referindu-se la ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro, promis în 2010 de statul român Republicii Moldova, Vlad Filat a precizat că este foarte important că există disponibilitatea de a oferi aceste resurse. ”Sper că, în anul viitor, parte din aceste resurse se vor regăsi în proiecte investiţionale, pe care le vor resimţi cetăţenii”, a spus preşedintele PLDM, Vlad Filat.