VLAD FILAT: “NU VOM CEDA PRESIUNILOR, VOM MERGE ÎNAINTE ŞI VOM ADUCE R. MOLDOVA ÎN EUROPA”

Liderul PLDM Vlad Filat neagă o coaliţie cu PCRM. ”Nu putem vorbi despre o coaliţie cu comuniştii, ci doar de unele voturi comune pentru a restabili normalitatea în RM”, afirmaţiile au fost făcute într-un interviu pentru un portal de ştiri de preşedintele liberal democraţilor.

Potrivit lui Filat, atît el cît şi formaţiunea pe care o conduce caută încă soluţii pentru depăşirea crizei politice. “Dar, atunci cînd în politică domină şantajul, standardele duble, lipsa de responsabilitate, cînd instituţiile statului sînt folosite în scop politic, alegerile anticipate devin o dezlegare firească”, a opinat Filat.

Conform liderului PLDM, în ultimele luni formaţiunea a făcut totul pentru a crea o nouă coaliţie de guvernare. “Am făcut concesii chiar în detrimentul interesului politic al PLDM. Am mers la cedări fără precedent pentru a evita alegerile şi pentru a consolida viitorul european al Republicii Moldova. Însă acei care au tergiversat identificarea unei soluţii au continuat opera distructivă, încercînd să nimicească orice posibilitate de revenire la normalitate. Astfel, s-a văzut cine şi ce scopuri urmăreşte”, a adăugat Filat.

Preşedintele PLDM a specificat că va demonstra că acuzaţiile aduse la adresa lui, cît şi a partidului pe care îl conduce, sînt nefondate. “Nu vom ceda presiunilor, vom merge înainte şi vom aduce Republica Moldova în Europa printr-o luptă adevărată cu corupţia, imprimînd o viteză mai mare schimbărilor şi mai multă grijă faţă de cetăţeni”,a conchis Filat.

Moldpres