VLAD FILAT: IARALOV ESTE CREIERUL FURTULUI MILIARDULUI, IAR SOR PRINCIPALUL BENEFICIAR

Fostul prim-ministru Vlad Filat a afirmat că Sergei Iaralov, persoană apropiată ex-liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, este creierul care a zămislit „furtul miliardului” din sistemul bancar al țării. De asemenea, el a declarat că principalul beneficiar al furtului miliardului a fost Ilan Șor, după care urmează Vlad Plahotnic.

Într-un interviu difuzat pe 14 iulie la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul TV8, Vlad Filat a declarat că Serghei Iaralov a participat la toate discuțiile care au ținut de furtul miliardului.

„Eu cred că el a fost creierul și cel care a desenat această incredibilă schemă și a stat în calitate de coordonator la capitolul implementare”, a spus Vlad Filat.

Fostul prim-ministru a mai precizat că întreg puzzle-ul în ce privește furtul miliardului a fost cunoscut de Vlad Plahotniuc, Serghei Iaralov și Ilan Șor, acesta din urmă fiind și principalul beneficiar al furtului miliardului.

„Eu cred că cei mai mulți bani s-au dus la Ilan Șor. Restul beneficiarilor sînt cei care au fost plătiți să tacă, să nu acționeze, să închidă dosare”, a spus Vlad Filat.

Fostul prim ministru a exclus că furtul miliardului a fost posibil cu implicare externă.

„Furtul miliardului a fost o mașinărie diabolică, bine pusă la punct și implementată de către ai noștri”, a punctat Vlad Filat.

Interviul a fost realizat în Penitenciarul nr.13, unde își ispășește pedeapsa fiind condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Fostul premier este cercetat și într-un alt dosar penal, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vlad Filat pledează nevinovat calificînd cazul său drept unul politic.

Sursa: a-tv.md