VLAD FILAT A AVUT O ÎNTREVEDERE CU TOICHI SAKATA

Vlad Filat, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, a avut, pe 27 iunie, o întrevedere cu Toichi Sakata, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev.

În cadrul dialogului, Vlad Filat a mulţumit pentru suportul constant şi semnificativ acordat Republicii Moldova de către Japonia, unul dintre cei mai mari parteneri de dezvoltare ai ţării noastre. Semnarea recentă a două mari proiecte în domeniul medical şi agricol,în valoare de aproximativ 65 de milioane de euro, constituie un exemplu elocvent de sprijin al Republicii Moldova.

Vlad Filat a menţionat în context că implementarea proiectului privind utilizarea eficientă a combustibilului solid din biomasă înseamnă pentru R. Moldova nu doar economisirea resurselor energetice, ci şi condiţii mai bune de trai şi studii pentru copiii din şcolile şi grădiniţele rurale. La fel, realizarea proiectului privind îmbunătăţirea serviciilor medicale va permite continuarea procesului de reformare a domeniului sănătăţii, reconstrucţia unui şir de spitale din R. Moldova şi dotarea acestora cu utilaj de specialitate modern şi performant. ”Este foarte important că să le asigurăm cetăţenilor Republicii Moldova o viaţă mai bună, iar Japonia ne ajută în realizarea acestui obiectiv”, a precizat Vlad Filat.

La rîndul său, Ambasadorul Japoniei a reiterat sprijinul ţării sale pentru continuarea şi aprofundarea reformelor democratice şi dezvoltarea economiei moldoveneşti. Cei doi oficiali au discutat şi despre extinderea relaţiilor bilaterale moldo-nipone. ”În prezent avem o colaborare foarte bună, dar noi sîntem gata să extindem relaţiile noastre la un nou nivel calitativ şi cantitativ. Rămînem receptivi la toate demersurile Republicii Moldova”, a opinat Toichi Sakata.

În final, preşedintele PLDM Vlad Filat a confirmat angajamentul ferm al autorităţilor de la Chişinău pentru continuarea cursului european al ţării şi promovarea reformelor.