VIZITA PATRIARHULUI KIRIL IN MOLDOVA: MITROPOLIA MOLDOVEI OFERA DETALII

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, vine în Republica Moldova. Mitropolia Moldovei oferă mai multe detalii despre programul vizitei sale în țara noastră.

Vizita pastorală în Moldova a Patriarhului Kiril a fost discutată în cadrul adunării Stareților și Starețelor de mănăstiri, Protopopilor și Șefilor Sectoarelor Sinodale din cadrul Eparhiei Centru. Ședința a avut loc joi, la reședința mitropolitană, fiind prezidată de Mitropolitul Vladimir, Episcopii Vicari Ioan al Sorocii și Siluan al Orheiului, precum și Secretarul Mitropoliei Moldovei, preotul Vadim Cheibaș, Protopop al Sectorului I, Chişinău.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, vizita canonice în țara noastră a PF Kiril, Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii se va desfășura conform următorului program:

— sîmbătă, 27 octombrie, ora 10.30 — întîmpinarea Patriarhului la aeroportul internațional Chișinău,

— sîmbătă, 27 octombrie, ora 12.30 — Te-deumul Patriarhal la Catedrala Episcopală din Comrat;

— duminică, 28 octombrie, ora 10.00, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în orașul Bălți.

Anterior, Arhiepiscopul de Solnecinogorsk Serghii, vicar patriarhal și şef al Secretariatului administrativ al Patriarhiei Moscovei, a anunțat că Patriarhul Kiril va merge în mai multe localități din țară în cadrul vizitei pastorale în Moldova.

Totodată, președinele Igor Dodon, a anunțat că în cadrul vizitei, Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril urmează să aibă mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din țara noastră.

Sursa: sputnik.md