VIZITA FRACTIUNII PSRM LA MOSCOVA

Deputații fracțiunii parlamentare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova condusă de președintele fracțiunii Zinaida Greceanîi s-au întîlnit la data de 17 aprilie cu reprezentantul fracțiunii Partidului Comunist din Federația Rusă, membru al Prezidiului Comitetului Central al Partidului Comunist din Federația Rusă, vicepreședinte al Comitetului Central al Partidului Comunist din Federația Rusă, Dmitrii Novikov.

În cadrul întrevederii au fost discutate diverse aspecte ale cooperării dintre partide și fracțiuni, precum și situația actuală a relațiilor moldo-ruse. Părțile au confirmat importanța dezvoltării cooperării bilaterale pe diferite domenii. La final de întrevedere, Dmitrii Novikov a urat fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova succes în viitoarele activități și a exprimat disponibilitatea de a continua legătura la nivel de partide.

***

În cadrul vizitei de la Moscova, la invitația conducerii Dumei de Stat, președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu conducerea fracțiunii partidului “Edinaia Rossia”, Serghei Neverov. Serghei Neverov a felicitat Partidul Socialiștilor pentru locul întîi obținut în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, ceea ce demonstrează susținerea venită din partea poporului Moldovei pentru partid. În timpul întrevederii, părțile au confirmat importanța cooperării dintre partide, cît și importanța dialogului dintre Președintele Republicii Moldova și cel al Federației Ruse. Amintim că în 2017 a fost semnat un Acord de cooperare dintre partidul rus “Edinaia Rossia” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

***

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, împreună cu președintele fracțiunii Zinaida Greceanîi, s-au întîlnit la data de 18 aprilie cu deputații fracțiunii Partidului “Spravedlivaia Rossia” din Rusia, condus de Serghei Mironov.

“Cu domnul Serghei Mironov avem o relație de prietenie de lungă durată. Partidul “Spravedlivaia Rossia” este primul partid rus cu care a fost semnat un acord de colaborare cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în 2014, fiind condus de Igor Dodon”, a scris Zinaida Greceanîi pe rețelele de socializare. În cadrul întrevederii, au fost discutate o serie de aspecte legate de cooperarea dintre partide și fracțiuni, iar părțile au exprimat dorința de a menține și continua dialogul.

***

În timpul vizitei la Moscova, la invitația conducerii Duma de Stat a Federației Ruse, fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor, condusă de președintele fracțiunii Zinaida Grecianîi, s-a întîlnit pe data de 17 aprilie, cu vicepreședintele Dumei de Stat al Adunării Federale a Federației Ruse, membru al Consiliului Superior al Partidului ” Edinaia Rossia “, copreședintele Grupului Interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, Piotr Tolstoi, precum și cu vicepreședintele Dumei de Stat al partidului “Spravedlivaia Rossia” Olga Epifanova.

În cadrul întîlnirii au fost discutate aspecte legate de cooperarea dintre fracțiuni și partide.

Reamintim că în anul 2017, între partidul rus ” Edinaia Rossia ” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a fost semnat Acordul privind cooperarea dintre partide. De asemenea, s-a colaborat activ cu domnul Piotr în cadrul Grupului interparlamentar de Prietenie Moldova-Rusia.

“Spravedlivaia Rossia”este primul dintre partidele rusești care au semnat acord de cooperare cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în 2014, fiind condus de Igor Dodon.

***

În cadrul vizitei la Moscova, la invitația conducerii Dumei de Stat, președintele Partidulu Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri CSI, integrare euroasiatică și relații cu compatrioții, membrul Prezidiumului și secretarul CC al PCFR pentru relații internaționale și economice, Leonid Kalașnicov.

Domnul Leonid Kalașnicov a felicitat Partidul Socialiștilor din RM cu rezultatele convingătoare la alegerile parlamentare și a insistat asupra stabilirii unui dialog deplin în cadrul tuturor domeniilor de guvernare între Moldova și Rusia.

”Acest lucru este important, avînd în vedere evoluțiile pozitive ale relațiilor dintre Republica Moldova și Rusia, drept rezultat al cooperării dintre președinții acestor două țări”, a menționat Zinaida Greceanîi pe rețelele de socializare.