VIZITA ANGELEI MERKEL LA KIEV - ''UN SEMNAL DE SPRIJIN'' (STEFFEN SEIBERT)

Vizita pe care cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, o va desfășura, Sîmbătă, în Ucraina constituie ''un semnal de sprijin în aceste vremuri dificile'', afirmă purtătorul de cuvînt al guvernului federal german Steffen Seibert, citat de RIA Novosti.

Potrivit informațiilor deținute de Guvernul german, la întîlnirea cu Angela Merkel vor lua parte primarii Kievului, Liovului, Donețkului, precum și reprezentanți ai tătarilor din Crimeea.

''Rostul și scopul acestei vizite este să obținem o imagine mai clară cu privire la ceea ce se întîmplă. Nu doar pentru a discuta cu președintele și premierul, ci și, de exemplu, cu primari ai diferitelor orașe. Este necesar să se obțină o imagine despre atitudinile și opiniile din diferite regiuni ale Ucrainei'', a precizat, Vineri, Steffen Seibert.

Potrivit purtătorului de cuvînt al guvernului federal german, ''scopul principal (al vizitei) este de a obține încetarea focului din partea ambelor părți''. ''Aceasta este premisa pentru continuarea procesului de pace'', a subliniat Seibert.

Steffen Seibert a mai declarat că Berlinul salută viitoarea întrevedere de la Minsk dintre președinții Ucrainei și Rusiei. (AGERPRES)