VITAMINA B12 A REAPARUT PE PIATA DUPA CE DISPARUSE COMPLET DIN FARMACII

Lipsa unui medicament în farmacii a fost semnalată astăzi de internauți. Pe rețelele de socializare a apărut un mesaj al internautului Eugeniu Boico care a afirmat pe pagina sa de Facebook că în stocurile din farmacii nu există vitamina B12 injectabilă pentru pacienți cu anemie.

După publicarea știrii Agora, Ministerul Sănătății a revenit cu o precizare: vitamina B12 injectabilă de ieri poate fi găsită în farmacii.

„Din farmaciile Moldovei a disparut definitiv vitamina B12 injectabila (Ciancobalamina) - un preparat ieftin si vital pentru pacientii cu anemie B12 deficitara. E ca si insulina pentru diabetici care trebuie prin definitie usor gasita in farmacii. E un gen de preparat critic, disponibilitatea caruia trebuie mereu monitorizata si aprovizionata de organele habilitate”, scrie Eugen Boico.

Solicitat de Agora, Ministerul Sănătății a venit cu o reacție. Potrivit celor de la minister, problema într-adevăr a fost depistată mai devreme întrucît nu s-au făcut licitații în acest sens, de care e responsabilă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Sursa: agora.md