VITALIE MUCAN: SISTEMUL PRIMARIEI TREBUIE SA SE CURETE DE CADRELE CARE BLOCHEAZA ACTIVITATEA

Consilierii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au susținut în cadrul unui briefing de presă, organizat astăzi, 28 august, că Chișinăul achită sume enorme pentru nerespectarea termenilor și nevalorificarea creditelor.

”Timp de două ore am ascultat cum șefii direcțiilor din primărie s-au lăudat cu activitatea pe care o întreprind, și au vorbit despre cît e de bună situația din municipiul Chișinău, dar cu părere de rău lucrurile nu stau deloc așa”, a declarat consilierul Vitalie Mucan.

El a remarcat că o chestiune foarte importantă pentru Chișinău sunt datoriile. ”Noi avem aici doar cîteva proiecte, care ar fi trebuit  să fie implementate sau sunt implementate în mun. Chișinău, valoarea cărora constituie circa 100 de milioane de euro sau circa 2 miliarde de lei”.

”De exemplu, reabilitarea străzilor centrale din Chișinău. Cu toții vedem ce haos avem. 25 de milioane de euro care au fost alocați, nu sunt valorificați, nu au fost respectați termenii, se lucrează cu mari abateri de la norme. Noi primim amenzi din partea investitorilor și băncilor, iar Chișinăul achită sume enorme pentru aceste amenzi, pentru nerespectarea termenilor și nevalorificarea creditelor”, a menționat consilierul.

Totodată acesta a specificat că mai sunt și alte proiecte care au fost implementate cu mari abateri.

”Banii care pot să vină în bugetul municipal se blochează  pentru că nu lucrează sistemul din primărie. Banii care vin din împrumuturi nu se gestionează corect. Cît va exista sistemul dat, noi nu vom avea nici drumuri, nici apă, nici transport public la nivel corespunzător. În mod de urgență, Executivul trebuie să se curețe de cadrele care blochează activitatea și atunci vom putea discuta despre anumite reușite”, a conchis Vitalie Mucan.

Sursa: socialistii.md