VIORICA DANCILA, DESEMNATA CANDIDATUL PSD LA ALEGERILE PREZIDENTIALE

Viorica Dăncilă a fost aleasă candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, marți, 23 iulie, în Birou Politic Național. Urmează ca propunerea să fie validată în CEx. Au fost doar două voturi împotrivă, toți ceilalți lideri PSD votînd pentru premier.

Viorica Dăncilă este desemnată oficial candidatul PSD la alegerile prezidențiale din această toamnă, asta după ce Gabriela Firea a anunțat că nu mai candidează.

Primarul general al Capitalei a avut o discuție de 20 de minute cu Viorica Dăncilă și Mihai Fifor înainte de ședința CEX al PSD. În urma acestei discuții, susțin surse din conducerea partidului, nu s-a mai supus la vot și candidatura Gabrielei Firea pentru calitatea de prezidențiabil din partea PSD.

Cei care au votat împotriva Vioricăi Dăncilă sînt Paul Stănescu, liderul PSD Olt, și Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.

O altă candidatură supusă la vot a fost cea a lui Liviu Pleșoianu. Pentru deputatul PSD a votat doar Dumitru Buzatu, Gabriela Firea s-a abținut, iar restul membrilor BPN au votat împotrivă.

Inițial, își anunțaseră înscrierea în competiția internă pentru prezidențiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleșoianu și senatorul Șerban Nicolae. Eugen Teodorovici și Mihai Fifor s-au retras, însă, din cursa internă.

Viorica Dăncilă a anunţat că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi.

Și Gabriela Firea a anunțat că se gîndește la o candidatură pentru Cotroceni.

Liderul PSD a avut, luni, o întrevedere cu Călin Popescu Tăriceau și Victor Ponta, cu care a discutat despre susținerea unui candidat PSD la prezidențiale. Ea a anunțat că așteapă un răspuns de la cei doi lideri politici pînă pe trei august, atunci cînd e convocat congresul PSD.

PSD va merge cu un candidat propriu la prezidențiale. La fel și ALDE, care îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu în această cursă. În acest context, Adrian Țuțuianu a anunțat că și Pro România va avea candidat propriu. El și-a exprimat susținerea pentru Gabriela Firea.

Congresul PSD pentru validarea prezidențiabilului are loc pe 3 august.

Sursa: Mediafax