VINUL MOLDOVENESC, UTILIZAT PENTRU CONTRAFACEREA BRANDURILOR ITALIENE CELEBRE

Garda Financiară din Italia a sechestrat 70 mii de litri de vin care provenea din Republica Moldova și care era îmbuteliat sub branduri celebre din Italia, potrivit radiogold.it.

Garda Financiară din regiunea italiană Nizza Monferrato, împreună cu departamentul de prevenire a fraudelor în domeniul agroalimentar au efectuat două inspecții în districtul industrial Canelli-Santo Stefano Belbo, unde „exista pericol de comitere a unor infracțiuni care puteau compromite dezvoltarea sectorului industrial din zonă”.

Controalele au dus la sechestrul a 70 de mii de litri de vin îmbuteliat sub denumiri de origine protejata și cele de origine controlată (DOP, DOC și DOCG) din Italia, care au fost obținute din material importat din Republica Moldova. De asemeni organele de anchetă au descoperit iregularități în ceea ce privește calitatea vinului depozitat.

În mare parte au fost falsificate brandurile italiene Barbera și Nebbiolo.

Responsabilii acestor întreprinderi au fost deferiți organelor de drept din Italia pentru fraudă în comerț și contrafacerea mărfurilor cu indicație geografică și denumire de origine protejată.

În plus, a fost constatată evaziune fiscală pentru mărfuri în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Vlad VASILCOV (agora.md)