VINTUL PUTERNIC A DOBORIT COPACI SI PANOURI PUBLICITARE IN CAPITALA

Vîntul puternic a doborît copaci, panouri publicitare și alte construcții în capitală. La Durlești, salvatorii au intervenit pentru a debloca un drum din oraș, după ce un arbore s-a prăbușit peste o stație de așteptare a transportului public. Contactat de IPN, viceprimarul de Durlești, Ion Arsenii, a spus că, din fericire, nimeni nu a avut de suferit, iar deteriorările nu au fost semnificative.

În centrul capitalei, în fața Palatului Național „Nicolae Sulac”, o instalație publicitară s-a prăbușit peste două automobile, iar un internaut a postat imagini video pe rețelele de socializare cum bucăți din fațada unui centru comercial de pe strada Albișoara sînt smulse de vînt și aruncate pe drum.

Șeful întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Serghei Carp, a precizat că, pînă aproape de ora 15.00, au parvenit 70 de solicitări de înlăturare a crengilor sau copacilor căzuți peste drumuri și automobile parcate. Solicitările sînt din toate sectoarele capitalei. 280 de angajați ai întreprinderii muncesc în teren, cu 20 de unități de transport.

În contextul codului portocaliu de vînt, primarul Ion Ceban a venit cu un apel către locuitori să fie prudenți cînd merg pe străzile capitalei, iar șoferii să nu parcheze mașinile sub copaci. Cei care nu au o urgență să rămînă în casă. Profesorii și părinții să nu lase copii singuri în curți și pe stradă.

Meteorologii au emis avertizare cod portocaliu, fiind prognozate intensificări ale vîntului nord-vestic în rafale de pînă la 17-22 m/s, izolat 23-25m/s. Avertizarea meteo este în vigoare pînă la ora 20.00, iar în funcție de evoluția fenomenelor, aceasta va fi actualizată.

Sursa: IPN