VINERI SE DESCHID URNELE PENTRU ALEGEREA PRESEDINTELUI ROMANIEI

Începînd cu ziua de vineri, 8 noiembrie, cetățenii români din Republica Moldova pot participa la alegerile prezidențiale din România.

Urnele din cele 37 de secții de votare din Republica Moldova vor fi deschise vineri, de la ora 12.00 pînă la ora 21.00.

Sîmbătă și duminică, 9-10 noiembrie, secțiile de votare se vor deschide la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum şi cei care se află la rînd în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot pînă cel mult la ora 23.59.

La Chișinău se va putea vota în 12 secții de votare, la Bălți vor fi deschise două secții de votare și cîte o secție va funcționa în alte 23 de localități.

Pentru a putea vota, cetățenii români aflați în Republica Moldova au nevoie de carte de identitate românească sau de pașaport simplu electronic eliberat de autoritățile române, acte aflate în perioada de valabilitate în ziua alegerilor. Pot vota persoanele care au împliniți 18 ani în ziua scrutinului.

În cazul în care președintele României nu va fi ales din primul tur, va urma un al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Sursa: IPN