Victoria lui Gatcan la Hincesti, esecul previzibil al PAS si penibilul Chirtoaca

Candidatul din partea PSRM, Ștefan Gațcan, a cîștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești. Acesta a acumulat 5.539 de voturi, sau circa 38,5%. Pe locul doi s-a clasat Olesea Stamate, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cu 4.554 de voturi. Ion Mereuță, reprezentantul Partidului Democrat, s-a clasat pe locul trei, cu 1.810 voturi, iar mult trîmbițatul Cobzac Grigore, candidat independent, susținut de PPDA, a adunat în traista electorală 1.792.

Veți vedea că nu vor întîrzia să-și dea cu presupusul tot felul de ”analiști și comentatori” cu ifose de ”experți pricepuți”, care vor încerca să pună în umbră victoria lui Gațcan, acuzînd guvernarea că ”a abuzat organizînd aceste alegeri pe fondul pandemiei de coronavirus”. Le amintim acestor cîrcotași de profesie că, în plină pandemie de coronavirus, și în Franța s-au desfășurat alegeri locale. Asta s-a întîmplat în contextul în care, în Franța, într-o singură zi, numărul cazurilor diagnosticate cu coronavirus a crescut cu 830, depășind 4.500, dintre care peste 300 de pacienți sunt în stare gravă internați la reanimare. Au mai murit 12 oameni, ridicînd la 91 numărul total de decese înregistrate pe teritoriul francez.

”Victoria” Olesei Stamate în tentativa ei de a deveni parlamentar, așa cum am mai spus și altădată, prefigurează ”victoria” Maiei Sandu în alegerile prezidențiale. Scorul obținut de Stamate nu-l comentez. Intuiesc bine cît ”s-a pompat” pentru asta! Dincolo de toate acestea, demnă de reținut este ”victoria” lui Dorin Chirtoacă, desemnat și susținut de către Blocul electoral UNIREA, care a fost votat de doar 346 de alegători. Sigur erau din Hîncești acești alegători, Chirtoacă! S-au dus vremurile cînd România îți aducea voturi împotriva lui Dodon și a Zinaidei Greceanîi! Cît de penibil a ajuns unionismul aici! Plahotniuc i-a făcut harcea-parcea, cu ”aplecările” lui Ghimpu, Chirtoacă, Șalaru, Țîcu… (Mihai Conțiu)