VICTOR BODIU A AVUT O ÎNTREVEDERE CU REPREZENTANŢII CORPORAŢIEI PROVOCĂRILE MILENIULUI

Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, a avut, pe 1 august, o întrevedere cu reprezentanţii Corporaţiei Provocările Mileniului (CPM) din Statele Unite ale Americii: Jolyne Sanjak, vicepreşedinte al CPM şi Jonathan Brooks, director executiv pentru Europa, Asia, Pacific şi America Latină al Corporaţiei, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Excecutivului.

Oficialii au discutat despre etapa la care se află lucrările de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca şi rezultatele monitorizării calităţii materialelor folosite. De asemenea, s-a vorbit despre sistemele de irigare care vor fi construite pe rîul Nistru. Pentru aceasta a fost contractată o companie de construcţie care îşi va începe lucrările în timpul apropiat. Pentru alte 7 sisteme centralizate de irigare procesul de selectare a companiilor de construcţii şi supraveghere este în derulare.

„Rezultatele obţinute în urma realizării Programului Compact vor servi drept exemplu pentru instituţiile şi partenerii implicaţi în proiectele de dezvoltare a infrastructurii Republicii Moldova. Este important ca un număr cît mai mare de fermieri să beneficieze de rezultatele Programului Compact: creşterea recoltelor, diversificarea produselor agricole, abordarea unor noi strategii de penetrare a pieţelor de desfacere şi aplicarea tehnologiilor moderne în agricultură”, a menţionat Secretarul General al Executivului.

La rîndul său, Joyline Sanjak a spus că Programul Compact pune accent pe calitatea lucrărilor şi asigurarea durabilităţii investiţiilor.