VICTIMELE ACCIDENTULUI AVIATIC DE LA SMOLENSK AU FOST COMEMORATE LA CHIŞINĂU

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a depus, pe 10 aprilie, flori la placa comemorativă a victimelor accidentului aviatic de la Smolensk, din 10 aprilie 2010, a transmis Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

Flori au depus şi Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski, alţi reprezentanţi ai misiunii diplomatice polone în ţara noastră.

Prim-ministrul în exerciţiu a depus un buchet de flori la placa comemorativă şi a aprins o lumînare în memoria Preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, şi a celor 95 de oficiali polonezi care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Smolensk.

Tragedia aviatică a avut loc la 10 aprilie 2010. Oficialii urmau să participe la ceremoniile de comemorare a 70 de ani de la masacrul ofiţerilor polonezi care a avut loc la Katin, în apropiere de Smolensk. În semn de solidaritate faţă de poporul polonez, după producerea accidentului, Guvernul Republicii Moldova a decretat ziua de 13 aprilie 2010, cînd au fost organizate funeraliile oficialilor, drept zi de doliu naţional.