VICEPREMIERUL NATALIA GHERMAN A AVUT O INTREVEDERE CU ASISTENTUL SECRETARULUI GENERAL NATO PENTRU RISCURI DE SECURITATE EMERGENTE

Viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Sorin Ducaru, Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) RM-NATO pentru 2014-2016, în special despre cooperarea în domeniul combaterii noilor ameninţări la adresa securităţii. În context, a fost subliniată importanţa intensificării cooperării în domeniul apărării cibernetice, care a fost convenită cu aliaţii drept una din cele patru priorităţi majore ale IPAP. În aceeaşi ordine de idei, ministrul Natalia Gherman a menţionat că Republica Moldova apreciază expertiza şi asistenţa NATO în dezvoltarea unei abordări cuprinzătoare la nivel naţional a procesului de apărare cibernetică.

La rîndul său, oficialul NATO a apreciat parteneriatul cu Republica Moldova drept unul valoros şi activ, menţionînd faptul că Alianţa va continua organizarea consultărilor dintre autorităţile de la Chişinău cu statele membre NATO pe subiecte de securitate şi modalităţi practice de cooperare.