Viata de deputat transfug: Sergiu Sirbu a fost batut in cap

După isprăvirea şedinţei de constituire a Parlamentului, în urma căreia nu prea ai şti pe cine să feliciţi sau să sancţionezi, deputatul democrat şi ex-comunist Sergiu Sîrbu a fost bătut „de i-a sunat apa în cap”, ca să folosim o expresie populară plastică. Ca tot omul deputat, avînd probabil în cap tot felul de scheme juridice prin care să-l ajute pe şeful lui Plahotniuc să mai momească deputaţi din alte partide ca să aibă o majoritate ca în 2016, s-ar fi dus în localul PentHouse din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, imediat după ce a fost stoarsă pînă la coajă semi-ședința Parlamentului, unde zice-se că urma să-şi întîlnească nevasta proprie şi personală.

Intrat în bîrlogul acestui local, Sergiu Sîrbu a fost atacat şi lovit rău de tot în regiunea gîndirii politice, juridice, sociale etc., adică la cap, de către activistul Pavel Grigorciuc din motive doar de ei ştiute şi, de!, pe care n-o fi proşti să ni le spună "pînă la cap", adică pînă la capul motivelor, căci pînă la capul lui Sîrbu, din nefericire, au ajuns pumnii, probabil, ai acestui feroce atacator. Dar iată cum descrie soţia lui Sîrbu, Ina Sîrbu, pentru portalul de încredere al PDM Deschide.md.

„Sergiu mă aștepta pe mine. Trebuia să ne întîlnim la Penthouse. Pavel Grigorciuc trecea pe alături împreună cu avocatul lui Platon și striga în portavoce „trădătorule”. Sergiu i-a zis: „hai să vorbim în cafenea”.  Cînd am intrat eu acolo, Sergiu era așezat pe un scaun și își pierdea cunoștința. L-am urcat, împreună cu colegii, în mașină și l-am dus la spital. Acolo i-au făcut tomografie computerizată de urgență, iar medicii au spus că este o comoție cerebrală puternică. Partea gravă este că loviturile au fost aplicate în zona tîmplei. În prezent el rămîne internat”,a declarat Ina Sîrbu.

Cristina Gorea, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă, a declarat, tot pentru îngrijoratul portal Deschide.MD, că deputatul Sîrbu a fost adus la spital și internat în Secția Neurochirurgie. Acesta s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral închis, comoţie cerebrală, contuzia ţesuturilor moi ale feţei, iar starea sa de sănătate este de gravitate medie.

Indiferent de neînţelegerile dintre cei doi, considerăm că gestul atacatorului a fost unul animalic şi se cuvine să fie sancţionat pe măsură. Putem lesne bănui că, avînd deja o condamnare la 4 ani cu suspendare, Grigorciuc riscă să intre după gratii, pe drept. Indiferent de faptul că Sîrbu este un trădător, că a muşcat mîna care l-a hrănit, cea a lui Voronin, că este un politician pervers şi o slugă politică mincinoasă a lui Plahotniuc, în viaţa de zi cu zi el este un om blînd, civilizat şi la locul lui, iar toate aceste lucruri care îl caracterizează nu trebuie să constituie pentru absolut nimeni motive ca să-l atace cu atîta ferocitate criminală! Sincer, sunt alături de el, cu tot tonul meu şăgalnic de român optimist! (Mihai CONŢIU)

P.s. Sunt tentat să bănuiesc faptul că acest agresor cu tendinţe criminale l-a atacat pe Sîrbu nu atît pentru că l-a trădat pe Voronin, ci mai mult pentru că a făcut-o în favoarea lui Plahotniuc. Pe ce pune mîna oligarhul se aşterne uitare, puşcărie, dezonoare, ceea ce i s-a întîmplat lui Sîrbu şi… chiar mai rău! De ce credeţi că umblă atît de bine păzit? Oare cît rău le-o fi făcut unora de se teme atît de mult că-l pot lichida?