VESTE BUNA PENTRU MOLDOVENII CARE VOR SA MEARGA IN UCRAINA

Cetățeni Republicii Moldova ar putea intra în Ucraina doar în baza unui permis, iar punctele comune de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisc și Giurgiulești-Reni ar putea fi renovate. Iată promisiunile autorităților.

Cetățenii Republicii Moldova și cei ai Ucrainei din zonele limitrofe ale graniței comune ar putea traversa frontiera de stat doar în baza permiselor de mic trafic la frontieră. Despre aceasta au discutat, la Odesa reprezentanți ai autorităților vamale și de frontieră din cele două state, anunță serviciu de presă al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, într-un comunicat de presă.

Astfel, cetățenii celor două state ar putea traversa mai ușor frontiera și ar putea rămîne pe teritoriul celuilalt stat pentru o perioadă care să nu depășească 3 luni de ședere neîntreruptă.

Autoritățile celor două state au discutat și despre o inițiativă comună de modernizare a infrastructurii, care vizează reconstrucția punctelor comune de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisc și Giurgiulești Reni.

Reprezentanții autorităților vamale și de frontieră, convocate sub egida EUBAM, au decis organizarea în timpul apropiat a unei întrevederi a grupului de lucru, pentru continuarea planificării acțiunilor ce vor fi întreprinse în domeniul colaborării moldo-ucrainene.

Sursa: sputnik.md