VERNISAJUL VINULUI ALB, ROŞU ŞI ROSÉ

Vlad Filat: “Avem un salt pozitiv la calitatea vinurilor şi la diversificarea pieţelor de desfacere”

Prim-ministrul desemnat Vlad Filat a participat, pe 16 aprilie, aseară la cea de-a IV-a ediţie a Vernisajului Vinului din Republica Moldova, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia producătorilor şi exportatorilor de vinuri din Moldova, care reprezintă 80% vinificatorii autohtoni.

În alocuţiunea sa, Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit organizatorilor pentru acest eveniment important. ”Este o acţiune importantă în cadrul căreia producătorii nu au doar posibilitatea să-şi prezinte produsele, iar consumatorii să le guste, dar şi să se cunoască mai bine. Pe mine mă bucură un lucru, că dincolo de vernisaje, avem un salt pozitiv la ceea ce ţine de calitatea vinurilor, dar şi diversificarea pieţelor de desfacere”, a declarat Premierul desemnat.

Ulterior, Prim-ministrul a vizitat expoziţia, unde au fost prezentate peste 100 de vinuri albe, roşii şi rosé. Solicitat de jurnalişti, Vlad Filat a declarat că este mulţumit de cele văzute. ”Sincer vorbind, toate vinurile pe care le-am degustat sînt bune. Am văzut produse noi, de calitate. Vreau să vă spun că avem vinuri deosebite”, a anunţat Premierul.

La final, consumatorii au identificat vinurile preferate, iar producătorii s-au ales cu premii „Vernisajul în Alb”, „Vernisajul în Rosé” şi „Vernisajul în Roşu”.