VEDETELE DE LA HOLLYWOOD CARE VORBESC FLUENT CEL PUŢIN DOUĂ LIMBI

Îşi cîştigă existenţa intrînd în pielea diferitelor personaje. De multe ori, sînt nevoite chiar să vorbească şi o altă limbă decît engleza pentru ca personajul interpretat să fie cît mai veridic. Business Insider a realizat o listă cu cele mai cunoscute vedete de la Hollywood care vorbesc fluent cel puţin două limbi străine.

Mila Kunis, desemnată de revista FHM ce mai sexy femeie din lume în 2013, ştie, pe lîngă engleză, să vorbească şi în rusă. Kunis, în vîrstă de 28 de ani, s-a născut în Ucraina, iar primii ani şi i-a petrecut în fosta URSS. Ea s-a mutat în Statele Unite ale Americii, mai exact în Los Angeles, împreună cu familia, atunci cînd avea 7 ani. La început, Mila s-a confruntat cu probleme de înţelegere şi vorbire a limbii. „Prima propoziţie din eseul pe care a trebuit să îl susţin pentru a intra la liceu a fost: ‚Imaginaţi-vă că sînteţi orb şi surd la vîrsta de 7 ani’. Aşa m-am simţit atunci cînd m-am mutat în State. Acea perioadă a trecut destul de repede”, a spus actriţa.

Shakira ştie patru limbi. S-a născut în Columbia, deci ştie să vorbească spaniolă, dar pe lîngă limba maternă, cîntăreaţa ştie portugheză, engleză şi italiană. A învăţat portugheza în adolescenţă, atunci cînd a vizitat Brazilia. Engleza a învăţat-o atunci cînd s-a îndrăgostit de un băiat american cu care a avut o relaţie.

Natalie Portman vorbeşte fluent ebraică. Actriţa în vîrstă de 32 de ani s-a născut în Ierusalim. Tatăl ei este israelian, iar mama ei americancă. Astfel, a crescut învăţînd în acelaşi timp atît ebraica, cît şi engleza. Pe lîngă aceste două limbi, Natalie Portman mai vorbeşte franceză, japoneză, germană şi spaniolă. În filmul „V de la Vendeta”, cîştigătoarea unui premiu Oscar a impresionat publicul cu abilităţile sale de a vorbi germană.

Leonardo DiCaprio ştie să vorbească germană la fel de bine cum vorbeşte engleză. Tatăl său este jumătate italian şi jumătate german, iar mama sa este nemţoaică, astfel că germana este limba maternă a actorului. Chiar şi în prezent, DiCaprio nu ratează nicio ocazie să îşi exerseze abilităţile de a vorbi în germană. Acesta îşi vizitează bunica din partea mamei, care locuieşte în Germania, ori de cîte ori are ocazia.

Gwyneth Paltrow ştie să vorbească spaniolă şi engleză. A învăţat spaniolă în adolescenţă, pe vremea cînd călătorea în Spania. S-a îndrăgostit de această limbă, motiv pentru care şi-a propus să viziteze Spania în fiecare an. Actriţa a declarat că le vorbeşte în spaniolă şi celor doi copii ai săi.

Jodie Foster vorbeşte fluent cinci limbi. A învăţat franceza în perioada în care a urmat un curs în această limbă, care s-a desfăşurat în Los Angeles. În perioada adolescenţei, actriţa călătorea destul de des în Franţa. Foster a vorbit în franceză în filmele „Moi, fleur bleue” şi „A very long engagement”. Pe lîngă franceză, actriţa, în vîrstă de 50 de ani, mai ştie să vorbească pe lîngă engleză, germană, spaniolă şi italiană.

Ben Affleck vorbeşte fluent spaniolă. A învăţat această limbă pe vremea cînd avea 13 ani. Împreună cu fratele său, Casey, a locuit un an în Mexic, perioadă în care a învăţat limba. Actorul şi-a folosit abilităţile sale de a vorbi în spaniolă inclusiv în filme: „Argo” – atunci cînd a avut de interpretat rolul unui argentinian şi în „Runner Runner” – atunci cînd a avut de interpretat rolul unui portorican.

Sandra Oh a devenit cunoscută publicului datorită apariţiei sale în serialul „Anatomia lui Grey”. Ştie trei limbi: engleză, coreeană şi franceză. Vorbeşte coreeană pentru că părinţii ei sînt coreeni. A învăţat franceză pe vremea cînd studia la National Theatre School din Canada, Montreal, Quebec.

Sandra Bullock s-a născut în statul american Virginia, dar o mare parte din copilăria ei şi-a petrecut-o în Germania alături de mamei sa, care era cîntăreaţă de operă şi avea o serie de turnee prin Europa. A învăţat germană de la mama ei, care ştia această limbă pentru că provenea dintr-o familie de nemţi.

Charlize Theron s-a născut în Benoni, Africa de Sud. Astfel, limba maternă a actriţei este afrikaans. Prezentă în talk-show-ul lui Piers Morgan, a trecut printr-un moment jenant pentru că nu stăpînea bine limba engleză. (Sursa: Gîndul.info)