VEACESLAV PLATON, ARESTAT PENTRU EXTRADARE IN MOLDOVA

Judecătoria Pecersk din Kiev acum cîteva săptămîni a satisfăcut solicitarea procuraturii de la Kiev cu privire la extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon. Comentarii în acest sens au fost făcute de avocatul lui Platon, Denis Șkiptan pentru publicația NewsMaker.

„Ieri a avut loc ședința Judecătoriei Pecersk din Kiev, solicitarea procuraturii a fost satisfăcută. Din nou, instanța nu a luat în considerare faptul că Kobalev (pașaportul ucrainean al lui Veaceslav Platon a fost emis pe numele lui Veaceslav Kobalev - n.r.) este cetățean al Ucrainei. Din acest motiv, a fost luată o astfel de decizie”, a spus Șkiptan.

Potrivit avocatului, apărarea lui Platon intenționează să conteste decizia Curții de Apel de la Kiev în termen de cinci zile. Deocamdată, nu se știe conform căror argumente s-a ghidat instanța de judecată. „Decizia complet motivată va fi emisă pe 26 în august. Deocamdată judecătorul a citit versiunea scurtă a textului”, a declarat Șkiptan, adăugînd că recursul va fi examinat săptămîna viitoare.

În conformitate cu legislația ucraineană, a declarat Shkiptan, decizia instanței cu privire la arestarea în vederea extrădării anulează arestarea provizorie anterioară pentru o perioadă de 40 de zile. Durata maximă a arestării în vederea extrădării este de 12 luni (perioada minimă nu există, - n.r.). În cazul în care Curtea de Apel din Kiev va lăsa decizia tribunalului de primă instanță, pentru extrădarea lui Veaceslav Platon va fi necesară doar o verificare, care este, de fapt, concluzia Procurorului General.

Sursa: agora.md